Skolresa till Gotland – en upplevelse för hela klassen

09 augusti 2023 Maja Bergman Lindberg

editorial

Om ni söker efter en spännande och lärorik skolresa, behöver ni inte leta längre. Gotland är ett ställe som har allt – historia, kultur, natur och mer. Här kan eleverna uppleva en resa utöver det vanliga och samtidigt lära sig om mycket.

Historien om Gotland

Gotland har en häpnadsväckande historia som daterar sig tillbaka över 8000 år. Resan börjar med besök till Fornsalen Museum som visar en komplett historia av Gotland från förhistorisk tid till nutid. Det är en unik upplevelse som ger eleverna inblick i den intressanta och komplexa kulturen på ön. En promenad genom Visby är som att ta en resa tillbaka i tiden. Besökare kan uppleva den välbevarade medeltida stadsmuren och tusentals andra historiska monument. Detta ger en känsla av gotländsk historia på riktigt.

Skolresa Gotland

Gotländsk natur

Gotland bjuder på en fantastisk natur. Under en skolresa kan man upptäcka de natursköna områdena och lära sig om naturreservaten, som genom åren har skyddat ön och dess djur- och växtliv. Besök Stora Karlsö för att uppleva den vackra naturen och några av Sveriges mest sällsynta fåglar. Grottorna på öns sydöstra kustlinje ger en spännande miljö där eleverna får se naturens krafter på nära håll. Stranden på Sudersand på ön är mycket populär bland turister och gett utmärkelsen ”Bästa Europas strand”. Det breda, vita sandstranden går så långt ögat kan se och är därför perfekt för en picknick eller svalkande dopp under varma dagar.

Aktiviteter och nöjen

Flera roliga och lärorika aktiviteter finns att utforska på Gotland. Skapa egna smycken i Gotska Sandöns glasstudio, eller besök det välkända Gotlandsmuseet. Även aktiviteter vid Fårö kan vara av intresse för eleverna, som Cirkus Cirkör i Fårösund som är på plats under sommaren och erbjuder en ny och spännande cirkusupplevelse. Besök gärna även Fårö som ibland används vid filminspelningar, exempelvis Ingmar Bergmans personliga favorit.

En skolresa till Gotland garanterar en mängd varierande upplevelser och möjligheter. Eleverna får uppleva fantastisk natur, historia och kultur. Gotland är ett bra val för lärare som vill planera en skolresa som ger både underhållning och utbildning.

Fler nyheter